OPĆE INFORMACIJE |
||
Naziv kolegija | Voćarstvo i vinogradarstvo-praksa | |
Studijski program | Stručni prijediplomski studij Bilinogojstvo, smjer Hortikultura | |
Status kolegija | Obavezni | |
Studijska godina | II. godina | |
Bodovna vrijednost i broj sati nastave | ECTS koeficijent opterećenja studenata | 6 |
Broj sati (P+V+S) | 0+75+0 |
|
||
|
||
Cilj kolegija je upoznati studente s praktičnim primjenama tehnoloških postupaka u proizvodnji voća i uzgoju vinove loze. | ||
|
||
Nema | ||
|
||
Nakon uspješno završenog predmeta student će moći:
analizirati pripremne radove pri podizanju vinograda ili voćnjaka napraviti sadnju voćaka i cijepova vinove loze razlikovati i formirati uzgojne oblike i njihovo održavanje za voćke i vinovu lozu definirati i napraviti zelenu rezidbu i rezidbu u periodu mirovanja napraviti analizu troškova i kalkulaciju opravdanosti ulaganja pri podizanju vinograda ili voćnjaka identificirati vegetativni i generativni način uzgoja podloga i sadnica voćaka kao i cijepova vinove loze. Definirati različite sorte vinove loze i nabrojiti njihova svojstva Odrediti optimalni rok berbe |
||
|
vježbe | samostalni zadaci |
|
||
Od studenata se očekuje da redovito pohađaju vježbe. Za svakog studenta vodi se evidencija o pohađanju nastave i uspjesima proisteklim iz njegovog rada. Pravo na potpis kojim se u indeksu potvrđuje uredno izvršavanje propisanih obveza imaju studenti koji su bili prisutni na minimalno 70% od ukupnog broja nastavnih sati. Studenti koji ne ostvare sve uvjete za potpis isti kolegij mogu ponovno upisati u idućoj akademskoj godini. | ||
|
Raspodjela ECTS-a
|
Struktura ocjenjivanja | |||||
Vrsta aktivnost | ECTS | Ishodi učenja | Aktivnost studenata | Metode procjenjivanja | Postotak ocjene | |
Min | Max | |||||
Vježbe | 3 | 1-6 | Aktivno sudjelovanje na vježbama | Evidencija prisutnosti studenata | 70 | 100 |
Terenski rad, pisani radovi, domaće zadaće prezentacije i izlaganja | 3 | 1-6 | Samostalan rad | Prezentacija rada | 0 | 0 |
Ukupno: | 6 | 70 | 100 |
|
|
Kako bi položili kolegij studenti moraju tokom semestra izraditi pisani rad i prezentirati pisani rad izrađen u MS Power Point-u na osnovi podataka prikupljenih za vrijeme obavljanja stručne prakse i nadopunjenih iz preporučene literature i drugih izvora. | |
|
|
Preporučena literatura:
1. Licul, L., Premužić, D. (1979): Praktično vinogradarstvo i podrumarstvo, Znanje, Zagreb 2. Mirošević, N. (1996): Vinogradarstvo, Nakladni zavod Globus, Zagreb 3. Miljković, Ivo (1991): Suvremeno voćarstvo, Znanje, Zagreb. 4. Krpina, Ivo (2004): Voćarstvo, Nakladi zavod Globus, Zagreb. 5.Medin, Ante (2005): Breskva-suvremena proizvodnja, Alfa, Zagreb. I dr. |
|
|
Voćarstvo i vinogradarstvo praksa – nema obaveze polaganja završnog ispita |