Menu Close

Suradnja

  • Međunarodna suradnja

Biotehničkog odjela očituje se na više načina. Mobilnost nastavnika i studenata tijekom studiranja otvara mogućnost stjecanja novih znanja i vještina, upoznavanje novih kultura i znanstvenih kontakata te obogaćivanje osobnog identiteta. Više detalja o programima Erasmus+ i CEEPUS nalazi se na stranicama Sveučilišta.

Dolaznim studentima na raspolaganju je slušanje nastave iz brojnih kolegija, srdačni i pristupačni nastavnici, rad u malim grupama, više od 10 ha pokušališta u Slobodnici ili mnoge druge pravne osobe kod kojih se može odrađivati stručna praksa, bilo na preddiplomskom bilo na diplomskom studiju. Više informacija može se dobiti kod Erasmus+ koordinatora na Sveučilištu, Damira Rukavine, mag. cin., ili kod Roberta Benkovića, mag. ing. agr.

Nastavnici Biotehničkog odjela aktivno sudjeluju i na brojnim međunarodnim znanstvenim i stručnim konferencijama, skupovima, simpozijima, ali i projektima i drugim događanjima međunarodnog karaktera.

  • Suradnja s gospodarstvom

Suradnja s gospodarskim subjektima očituje se kroz stručne projekte, rad sa stručnim udrugama (Društvo agronoma Slavonski Brod, Hrvatsko agronomsko društvo), stručnu praksu studenata te druge stručne aktivnosti. Značajan vid suradnje očituje se i pri izvođenju nastave na našem odjelu u čemu sudjeluju i stručnjaci iz gospodarstva.

Potpisani ugovori Sveučilišta vezani za biotehničko područje:

Naziv institucije Grad Država Godina
Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj BPŽ Slavonski Brod 2020.
Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod 2020.
Natura Slavonica Slavonski Brod 2020.
Skip to content