OPĆE INFORMACIJE |
||
Naziv kolegija | Povrćarstvo – praksa | |
Studijski program | Stručni prijediplomski studij Bilinogojstvo, Smjer: Hortikultura | |
Status kolegija | Obavezni | |
Studijska godina | II | |
Bodovna vrijednost i broj sati nastave | ECTS koeficijent opterećenja studenata | 6 |
Broj sati (P+V+S) | 0+75+0 |
1. OPIS KOLEGIJA | ||
1.1. Ciljevi kolegija | ||
Savladavanjem modula studenti bi morali znati koje povrtlarske kulture se danas uzgajaju i na koje načine, te koje su prednosti, a koji nedostaci pojedinih uzgojnih sistema. | ||
1.2. Uvjeti za upis kolegija | ||
Nema. | ||
1.3. Očekivani ishodi učenja za kolegij | ||
1. Prepoznavanje pojedinih povrtlarskih kultura 2. Postavljanje proizvodnje presadnog materijala 3. Presađivanje presadnica na stalno mjesto i praćenje razvoja 4. Primjena pravodobne zaštite protiv određenih štetnika i bolesti 5. Organizacija višegodišnjeg plodoreda za određene povrtlarske kulture 6. razlikovanje i primjena supstrata za proizvodnju presadnica povrća 7. Praćenje faza razvoja presadnica i uočavanje određenih problema koji se mogu javiti prilikom proizvodnje različitih vrsta presadnicA 9. Pikiranje i presađivanje presadnica na stalno mjesto i praćenje razvoja istih 10.Vidjeti razne metode obrade tla i primjena istih 11.Uočavanje problema koji se mogu javiti prilikom uzgoja u zaštićenom prostoru i na otvorenom 12.Upoznati različite vrste zaštićenih prostora, prednosti i nedostatke pojedinih |
||
1.4. Vrste izvođenja nastave | vježbe | samostalni zadaci |
1.5. Obveze studenata | ||
Prisustvovanje na 70% predavanja, izrada seminara, ispunjavanje zadanih zadataka | ||
1.6. Praćenje rada studenata |
Raspodjela ECTS-a | Struktura ocjenjivanja | |||||
Vrsta aktivnost | ECTS | Ishodi učenja | Aktivnost studenata | Metode procjenjivanja | Postotak ocjene | |
Min | Max | |||||
Vježbe | 2,5 | 1-12 | Aktivno sudjelovanje na vježbama | Evidencija prisutnosti studenata | 0 | 20% |
Terenski rad, aktivnosti na praktičnoj nastavi, pisani radovi, prezentacije i izlaganje | 3,5 | 1-12 | Samostalan rad | Aktivnost, prezentacija i izlaganje | 50% | 80% |
Ukupno: | 6 | 50% | 100% |
**Završni ispit student mora polagati samo ako nisu postignuti minimalni bodovi, u određenom vremenskom roku, na periodičnoj provjeri znanja | |
1.7. Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave i na završnom ispitu | |
P-položio | |
1.8. Popis literature | |
Povrćarstvo: Lešić, R. i sur. (2002): Povrćarstvo, Zrinski Čakovec Matotan, Z. (2004): Suvremena proizvodnja povrća, Nakladni zavod Globus, Zagreb Parađiković, N.(2002):Opće i specijalno povrćarstvo, PFOS, Osijek |
|
1.9. Komentari | Nema obveze polaganja završnog ispita |