Uvodna konferencija projekta “Zeleno povrće za Zeleni plan” (ZEPzaZEP) održana je 8. ožujka 2024. godine.
Cilj ovog projekta je provoditi “zelena istraživanja” kako bi se utvrdio utjecaj plazmom aktivirane vode na morfološka, kvalitativna i kemijska svojstva te prinos poljoprivrednih povrtlarskih proizvoda (salate i špinata) i njen utjecaj na tlo kako bi se doprinijelo poticanju perspektivnih inovacijskih niskougljičnih tehnoloških rješenja za postizanje visokih prinosa uz smanjenje upotrebe dušičnih gnojiva i emisiju ugljikovog dioksida u čistom ekološkom načinu proizvodnje u Slavoniji – čime projekt direktno doprinosi borbi protiv klimatskih promjena, a u isto vrijeme poboljšava upravljanje prirodnim resursima uz očuvanje bioraznolikosti, što su glavni ciljevi Europskog zelenog plana.
Na uvodnoj konferenciji voditeljica projekta doc. dr. sc. Teuta Benković-Lačić predstavila je projekt te planirane projektne aktivnosti.