Menu Close

Održana 1. radionica s dionicima projekta „Prilagodba povrtnih kultura novima agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, u prostorima Biotehničkog odjela, održana je 1.Radionica s dionicima projekta „Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“ (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004).

 Radionica je održana 08.03.2021. godine s početkom u 09:00 sati, a na istoj su sudjelovali predstavnici znanstvenih i akademskih institucija, predstavnici organizacija civilnog društva te članovi stručnog tima projekta.

 Tijekom radionice razgovaralo se o napretku projektnih aktivnosti te o postavljanju pokusa sa sjemenkama, budući da su u tijeku pripreme za novu vegetacijsku sezonu i proizvodnju ispitivanih kultura (zelena salata  i paprika). Također se raspravljalo o načinu proizvodnje, potencijalnim rizicima i mogućnostima prilagodbe klimatskim promjenama.

 Svi prijedlozi i iskustva sa 1.Radionice s dionicima primijenit će se u postupku proizvodnje ispitivanih kultura, a ista će doprinijeti kvalitetnijoj procjeni utjecaja klimatsko-meteoroloških uvjeta na uzgajane poljoprivredne kulture.

Sveučilište u Slavonskom Brodu provodi projekt u partnerstvu sa Institutom Ruđer Bošković I Institutom za fiziku iz Zagreba u razdoblju od 06.01.2020. – 06.01.2022. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content